петак, 24. фебруар 2017.

ZNAKOVI U ŽITU



Ovaj fenomen je u svetskoj javnosti poznat još od polovine sedamdesetih godina prošlog veka, a kada je jedan britanski sportski pilot tokom leta, u žitnim poljima ugledao krugove neobične lepote i simetrije, tada je po prvi put javno progovoreno o postojanju tajanstvenih krugova (koji su kasnije dobili naziv piktogrami) čije su neobične forme nastajale na neobjašnjiv način. Naime, trava ili žitarica (u poljima) bi bila polegnuta na zemlju (u levo ili desno) u rotirajućoj galaktičkoj kružnoj formi, bez da je i jedna vlas trave ili stabljika žitarice prelomljena ili otrgnuta, na mestu na kojem je tajanstveni piktogram nastao. Ono što je tokom brojnih, vrlo detaljnih istraživanja nepobitno utvrđeno jeste to da su biljke (najčešće stabljike pšenice) doživele snažan spoljašnji pritisak (nefizički), te da u stabljici nastaju još nedovoljno rastumačeni biološki procesi kakvih nema u okolnim bljkama koje se nalaze izvan piktograma. Stiče se utisak da su biljke unutar "misterioznog znaka" bile izložene delovanju nečega što je najbliže načinu rada tj. efektu današnjih mikrotalasnih pećnica. Osim toga, u unutrašnjosti formacija se javlja izrazito pojačano magnetno polje, pa kompas unešen u prostor piktograma jednostavno "poludi", dok sve tehničke stvari (radio-aparati, kamere...) uglavnom prestaju da funkcionišu.
Fenomen sam po sebi nije tako nov, jer je pojavljivanje misterioznih krugova u žitnim poljima zabeleženo u Engleskoj 1600. godine, zatim 1920. i 1940. godine. U tom periodu, misteriozni krugovi su se najčešće pojavljivali na područjima Australije i Engleske. U početku su to bili jednostavni primerci, zatim grupe od 4-5 krugova simetrično poređanih ili oštro ograničenih. Međutim, tokom poslednje dve decenije (tačnije od 1990. godine) kao da je došlo do "kvantnog skoka" ovih misterioznih pojava u žitu. Iznenada se umesto jednostavnih kružnica, počinju pojavljivati neverovatno "komplikovane mustre" koje su nazvane piktogrami ili agroglifi, ali ovaj put ne samo u pokrajnama Wiltshiru i Hampshiru, nego u celoj Engleskoj i mnogim drugim zemljama sveta (Nemačka, Francuska, Rusija, SAD, Brazil, Austrailja itd).
___________________________________________________________________
Univerzalna simbolika
Jedan od pionira danas vođenih istraživanja ovog fenomena je Colin Andrews, inače glavni inženjer Britanskog udruženja električnih centrala - "Test Valley Borought Council". Jedan deo njegove izjave vezan za fenomen misterioznih znakova u žitu glasi ovako: 

"Moram da kažem da taj fenomen pratim već 15 godina, proučavam podatke koje sakuplja tim inženjera kao što sam ja. Plodove tog istraživanja predao sam britanskoj vladi koja je pokazala veliko interesovanje. Ja lično mislim da imam posla sa inteligentnim fenomenom, s nekim ko zna šta radi i ko sledi neki složeniji program. Što je više krugova, to imamo više naučnih informacija. U piktogramima se nalaze detalji univerzalne simbolike, kao da fenomen reaguje na naše znanje. Osim toga, proučavanjem geometrijskih oblika u piktogramima otkrivamo zaista precizne matematičke relacije, brojke i podatke."

Ovo svedočenje pokazuje koliko su misteriozni znakovi u žitu komplikovani, da zadiru u veoma složena područja, od "klasične" i takozvane svete geometrije do fraktalne geometrije i teorije haosa. Takođe, neke od njih je nemoguće kreirati bez pomoći kompjutera. Ako ih posmatramo izbliza, primetićemo da su krugovi i piktogrami napravljeni sa hirurškom preciznošću, njihovi rubovi kao da su povučeni šestarom, čisti su i izuzetno jasni i oštri. Prečnici krugova se kreću od  50 centimetara do 45 metara, a velike formacije dostižu i do 180 metara (dužine) i pokrivaju površinu 10 000 kvadratnih metara.
Svetleće lopte
Istraživači piktograma raspolažu i nizom proverenih (verodostojnih) video snimaka na kojima je lako primetiti svetleće lopte (kugle) koje se sa izuzetnom lakoćom i jednostavnošću kreću iznad žitnog polja, dok u isto vreme ispod njih (u roku od par sekundi), nastaju najkomplikovaniji piktogrami.

Jedan od istraživača ovog fenomena, George Wingfield (inače zaposlen u IBM-u), u noći Avgusta, 1987. godine, nameravao je da izbliza pogleda jedan piktogram koji se pojavio u blizini Warministera. Zajedno sa svojom suprugom bio je fasciniran "bliskim susretom" sa loptastom svetlećom formom koja je odjednom izronila iz centra kruga. Prisećajući se ovog događaja Wingfield kaže:
"Iznenada se, niotkuda, pojavila plavkasta loptasta forma, koja se rotirajući i pulsirajući sa zemlje usmerila ka nama... Zasigurno, piktogrami su proizvod jedne više inteligencije čiju prirodu tek trebamo istražiti, naravno, koliko je moguće!"
Oni nam poručuju...
Piktogrami zaista "ugrožavaju" naučnu i racionalnu sliku sveta, ugrožavaju onaj materijalistički pogled koji je uzrokom današnjih mnogobrojnih kriza (kako međuljudskih odnosa, tako i unutar ljudskog bića). Očigledno, neko ili nešto nam želi putem misterioznih znakova nešto saopštiti, tako da se logično čovek zapita "koja je naša uloga u svemu tome? Posmatrajući piktograme, jedan od najpoznatijih istoričara umetnosti, John McEwen iz Londona kaže: 
"Svaki čovek bi trebao videti piktograme da bi uhvatio barem deo njihove veličanstvenosti, i da bi barem malo razumeo njihovu bit i poruku. Takva lepota i preciznost, geometrijsko i matematičko savršenstvo, njihova pozicija, a iznad svega začuđujuće blagotvorno delovanje na ljude. To su nenadmašiva umetnička dela. Ko god da ih je napravio, najveći je umetnik našeg vremena - genije!"
___________________________________________________________________
Pa, iako su o misterioznim simbolima u žitnim poljima napisane brojne studije, još uvek se malo zna o tome kako su oni nastali i šta se njima želi saopštiti. Ipak, zasad je jedno sigurno: sve upućuje na zaključak da piktogrami nisu delo ljudskih ruku, a ono što nije produkt ljudske kreativnosti (a ima takvu lepotu i svesno usmerenu poruku), može biti samo vanzemaljskog porekla. To znači iz sveta viših duhova, sveta po hijerarhiji visoko iznad zemaljskog.
Možda najbolje objašnjenje pruža izjava jednog od brojnih istraživača ovog fenomena, Dr. Roberta Pinottia, naučnika iz Firence koji kaže: 
"Otvoreni, nagli kontakt sa vanzemaljcima, mogao bi izazvati svojevrsni kulturni šok za celo čovečanstvo koje se nalazi u procepu između izrazite krize morala i opšteprisutnog nedostatka cilja.  Zbog toga, svest čoveka mora biti postepeno pripremljena za kontakt sa njima. Imam dobar razlog za verovanje, da su uopravo piktogrami deo njihove strategije u našem pripremanju za to." 
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Нема коментара:

Постави коментар