понедељак, 1. фебруар 2021.

UDBA organizovala krađu srpskih beba, BIA zataškava aferu? (VIDEO)

  


Udruženja roditelja, koja istražuju krađu beba, došla su do informacija da su tajne službe Titove Jugoslavije bile deo lanca u organizovanoj krađi tek rođene dece u porodilištima širom SFRJ, od kojih je, bar polovina, završila u inostranstvu.

U javnosti se sve češće pominje podatak o postojanju projekta “Zvezdano nebo”, dakle, organizovanoj operaciji krađe beba, u kojoj je učestvovala tadašnja država, a vrhunac ove zastrašujuće priče je i podatak da je posle Drugog svetskog rata Tito sa Nemačkom sklopio sporazum prema kome je 52.000 dece, siročadi, odvedeno u Nemačku. Za uzvrat, Jugoslavija je dobila autoputeve. Potonju informaciju u javnost je na jutjub kanalu Glasa javnosti izneo i Saša Borojević, savetnik u međunarodnoj policiji, po pitanjima krađe dece i pedofilije.

-   Od 1952. godine Josip Broz Tito  udomio je 52.000 dece iz Jugoslavije, ratne siročadi. Da ne bi bila na teretu države, Tito ih je udomio, dao ih je Nemačkoj, i oni i ne znaju da su mahom srpskoga porekla. Za uzvrat, Jugoslavija je dobila izgradnju puteva - rekao je Borojević u najavnom bloku emisije koju je napravio sa majkom koja je posle 38 godina pronašla svoje dete.

Radiša PavlovićRadiša Pavlović

Ipak, da bi se bez ikakve sumnje moglo reći “da, bebe su kradene, ustupljene, prodate, preprodate,” neophodna je bezrezervna saradnja svih državnih institucija u istrazi, pre svega bezbednosnih službi, koje, po rečima Radiše Pavlovića, predsednika Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama” i člana državne komisije koja istražuje aferu nestalih beba, koče istrage da se u celoj priči ne bi otkrila uloga stranih obaveštajnih službi.

Pavlović kaže da je član Komisije ispred Bezbednosno-informatvine agencije Igor Kecojević, inače šef  kabineta samog šefa BIA, opstruisao rad Komisije tako što je na poslednjem sasatnku odbio da prihvati Vladin predlog poslovnika. Kako Pavlović tvrdi, Kecojeviću je u stvari zasmetao član 9. predloga poslovnika u kome se kaže da je svaki član Komisije autonoman u radu, te da su predstavnici državnih institucija dužni da Komisiji omuguće uvid u sva dokumenta.

Pavlović je u emisiji “Razgovor sa povodom” na kanalu Glasa javnosti optužio Igora Kecojevića da se direktno stavio na stranu druga dva udurženja roditelja, koja su pod kontrolom NVO organizacija, te da je njegova uloga zapravo da kontroliše i  usmerava istrage oko krađe beba da se ne bi otkrila sramna uloga naše Države bezbednosti u ovoj aferi, a s druge strane, da manevriše istragama koje vode do stranih zemalja i uloge njihovih tajnih službi.

Pavlović navodi i to, da je čovek koji je kontrolisao sve tajne Službe Titove Jugoslavije, Stane Dolanc, 1984. godine sa sednice Centralnog Komiteta Saveza komunista Jugoslavije tražio da se sa dnevnog reda hitno ukloni tačka pod nazivom Krađa beba.

-   Da bi se jedna takva tačka mogla naći na dnevnom redu sednice CK SKJ, bilo je potrebno da neko nešto istraži, prikupi informacije i dokaze. Dakle, nesporno je da u arhivama tajnih službi, pre svega nekadašnje UDBE, današnje BIA, postoji obimna građa o krađi beba. Smeta mi kad kažu da su Srbi krali svoju decu iz porodilišta. Ne, nisu Srbi, Dolančeve Službe su organizovale krađu beba, a danas Igor Kecojević pokušava da spreči da se to i obelodani – dodaje Pavlović.

(Glas javnosti)

Нема коментара:

Постави коментар